אלכוהול לאירוע : קונים לבד או דרך הקייטרינג?
משקאות חריפים - זאת לא שמלת כלה! אף אחד לא ירגיש בהבדל אם תקנו אותו בכוחות עצמכם או דרך הקייטרינג.
מתי קונים לבד?
1. גם אם אתם עובדים בתחום המשקאות ויש לכם גישה לספקים מרכזיים, כדאי לבדוק אם הקייטרינג שלכם לא זוכה ליחס מועדף. חברות קייטרינג גדולות רוכשות כמויות משמעותיות של אלכוהול ויכולות להציע מחיר מצוין.
2. אם יש לכם הרבה זמן פנוי ללכת לחפש מבצעים מיוחדים בחנויות יין, או שיצאתם לדרך מספיק זמן לפני האירוע - ללא ספק, תמיד אפשר למצוא מציאות בשוק החופשי.
3. אם אתם אניני טעם, חובבי יין משובח וחשוב לכם להגיש משקה מסוים, אותו חברת הקייטרינג לא מוכנה לספק (עקב התחייבות לספק מסויים, למשל) או איכות המשקאות לא מספקת אתכם.
4. אם חברת קייטרינג מזכירה שירותי בר בעצמה דרך ספק משנה. תמיד עדיף לעבוד מול יד ראשונה.
5. אם החלטתם לצמצם מגוון המשקאות סגרתם דיל מיוחד עם יקב בוטיק מקומי או עם מבשלת בירה מקומית - סביר להניח יתנו לכם מחיר מעולה, אם תבטיחו להם לשלב באירוע טעימות של התוצרת שלהם. במקרה זה, כדאי לבדוק אפשרות לספונסורינג ולקבל חלק מהמשקאות "על חשבון הבית".
בכל מקרה, לא קונים "חתול בשק", גם אם החלטתם שהקייטרינג שלכם יכול להשיג מחיר טוב יותר (ברוב המקרים זה דווקא נכון), תמיד טוב לדעת מה אתם קונים. לצורך זה, תבקשו מהקייטרינג רשימת אלכוהול מסודרת, אותו יגישו באירוע שלכם. גם אני הכנתי עבורכם רשימת מכולת קטנה. ככה סתם, להשכלה כללית וגם אם תרצו להשוות מחירים. אז מה נאכל כבר בחרתם? בואו ונחשב, כמה נשתה...
כמובן, הרשימה היא המלצה בסיסית, אם לאורחים שלכם יש עדיפות מסוימת, תרגישו חופשי להוסיף את המשקה לרשימה.
לכל 100 אורחים תצטרכו לקנות:
בירה- 4-5 ארגזים
שמפניה - 1 ארגז
יין אדום - 2 ארגזים
יין לבן - 2 ארגזים
סודה - 12 ארגזים
מיים מינרליים - 12 ארגזים
וודקה - 6 ליטר
ג'ין - 2 ליטר
וויסקי - 5 ליטר
קמפרי - 1 ליטר
רום - 4 ליטר
טקילה - 2 ליטר
וורמוט - 2 ליטר
מתי קונים מחברת קייטרינג?
1. אם חברת קייטרינג מספיק מעוניינת לקבל את אירוע שלכם, היא יכולה לתת הנחה משמעותית על מחיר המשקאות, כחלק ממשא ומתן. חלק מחברות הקייטרינג מכניסות את האלכוהול כחלק מעלות המנה, על מנת להיות יותר אטרקטיביות בשוק.
2. אם האורחים שלכם ידועים כחובבי אלכוהול וחיים טובים, עדיף שהוצאה תיפול על הקייטרינג, בכל מקרה תשלמו פר אדם ולא פר משקה.
3. אם מדובר בחברת קייטרינג גדולה שבאפשרותה להציע לכם מחיר מעולה, גם אם הוא כלל את הרווח שלה.
4. אם בכל מקרה תחויבו דמי חליצה עבור כל בקבוק - גם אם קניתם אותו במחיר זול, יחסית, דמי חליצה הם תשלום שחברת קייטרינג או מסעדה גובים עבור שימוש בכלים שלהם ובשרותי הצוות (ברמנים ומלצרים). במקרה זה, כדאי לעשות חשבון כמה אתם באמת חוסכים, אם בכלל.
המלצה שלנו למחירים טובים ואטרקטיביים לאלכוהול הוא : יין בעיר קרית גת (גם אם אתם רחוקים הם ישלחו לכם למקום האירוע)